Pomerančové řezy II
Ingredience:
4 lžíce cukru krystal,
2 lžíce oleje,
1 lžička prášku do pečiva,
14 až 16 lžic polohrubé mouky 1/2 pomeranče (sladký, středně velký)
Náplň:
1 a půl sladkého středně velkého pomeranče,
1 šlehačka ke šlehání (2dl),
2 lžíce krystalového cukru (nebo i více),
1 želatinový ztužovač dr. OETKER za studena
Postup:
Žloutky s cukrem ušlehat, přidat mouku s práškem do pečiva, olej a drobně rozsekaný pomeranč i se šťávou. Nakonec vmíchat tuhý sníh z bílků,natřít na pečící papír a péct v předehřáté troubě na 200 C 12 - 15 min. Upečené těsto nechat vychladnout,odlepit od papíru.Ušlehat šlehačku s cukrem, ztužovač si rozdělat podle návodu a smíchat s ušlehanou šlehačkou, nakonec přidat na kousky nakrájený pomeranč.(Vyteklou šťávu nedáme.) Ochutnejte, a když tak doslaďte.
Těsto překrojit na půlku. Na jednu namazat náplň, přiklopit druhou půlkou a přitlačit. Nechat do druhého den z lednice. Při podávání trochu posypat moučkovým cukrem.