Božské kostky
Ingredience:
špetka soli,
100 g cukru,
1 l mléka,
3 vanilkové cukry,
25 g kukuřičné škrobové moučky,
100 g hladké mouky,
2 lžičky prášku do pečiva,
3 balíčky vanilkového pudinku,
1 sklenice kompotovaných meruněk,
400 ml ricotty (italský sýr),
1 čokoládová poleva,
čokoládové hobliny,
100 ml smetany ke šlehání
Postup:
I. Žloutky oddělíme od bílků. K bílkům přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme do pěny spolu s cukrem a jedním sáčkem vanilkového cukru. Mouku, škrobovou moučku
a prášek do pečiva smísíme a přimícháme ke žloutkům. Nakonec do těsta lehce vmícháme tuhý sníh.
II. Do formy (pekáče) vyložené pečícím papírem rozetřeme rovnoměrně těsto a formu vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme přibližně 15 minut dorůžova.
III. Z pudinkového prášku, mléka a dvou sáčků vanilkového cukru uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Riccotu našleháme a pudink do ní po částech vmícháme. Korpus poklademe dobře okapanými meruňkami, potřeme silnou vrstvou pudinkové hmoty a dáme přibližně na dvě hodiny do ledničky ztuhnout. Nakonec dozdobíme čokoládovou polevou, ušlehanou šlehačkou a také čokoládovými hoblinkami.